tirsdag 26. juli 2011

Hjemmelaget snickers-konfekt


Fikk plutselig så lyst på snickers-konfekt. Så da er det vel bare å hive seg rundt å lage det?

Kaker og konfekter som ikke krever steking synes jeg er veldig greit å lage, og dette er en av mine favorittkonfekter. Pleier lage den med Kelloggs Spesial K, men vet at det også er mange som lager snickers basert på cornflakes. Synes Spesial K er sprøere, og gir en enda mer crispy konfekt. Legger her ut oppskrift, så er det bare å prøve seg. Husk at konfekten holder seg lenge i kjøleskap, og er like god etter en uke...om det fortsatt er noe igjen etter en uke da...

Hjemmelaget Snickers-konfekt

2 dl sirup
1 dl sukker
-smeltes sammen i en kjele, men må ikke koke.

1 boks peanøttsmør
-has i den varme sukkermassen til den har smeltet.

1 ss vaniljesukker
11-12 dl Kelloggs Spesial K
-røres inn i den varme blandingen.
-massen trykkes ut i en liten bakepapirkledd langpanne, og avkjøles.

Smelt 300g kokesjokolade med litt smør i en kjele, og bre over den avkjølte kaka. Skjæres i biter før sjokoladen stivner. Oppbevares kjølig i en tett boks. Så er det bare å ta frem en liten bit når lysten melder seg.

Et lite melisdryss og litt jordbær som dekor gjør den mer sommerlig.

Lykke til!

3 kommentarer:

  1. NAM! Nå vet jeg hvor jeg skal lete hvis jeg noen gang skal bake... *kremt* Kjempefin blogg, Anette!

    SvarSlett
  2. Takk, Yvonne! Veldig moro med egen blogg, det vet jo du alt om:)

    SvarSlett
  3. Utrolig gode snickers konfekter! Jeg og søsteren min laget dem på under 45 min :-) Tusen takk for oppskrift! NAM NAM...

    SvarSlett