Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

mandag 17. desember 2012

Marsipankonfekt med Troika og nougat

Er vel kanskje litt drøyt å kalle dette for hjemmelaget konfekt, siden det bare består av "ferdig-produkter", men den er uansett god å ha liggende på lur i kjøleskapet. Veldig lettvinn og god konfekt å lage, egentlig fint for ungene å være med å lage.

Jeg pleier lage med nougat og Troika, men mange andre varianter kan selvsagt lages. Det er for eksempel godt med hakkede geletopper, hakkede valnøtter (for de som liker det), mini M&M's, mini Smarties, eller Daim-strøssel også som tilsetning til marsipanen.
Marsipankonfekt med Troika (gir 3 marsipanbrød)

1 pk Odense ekte marsipan
3 stk Troika
smeltet kokesjokolade med litt delfiafett

Marsipanen deles i tre like store deler, kjevles til rektangler, og Troikaen pakkes inn. Pass på at det ikke blir luft mellom Troikaen og marsipanen, for da vil ikke konfekten henge sammen når den skjæres opp. Legges i kjøleskapet noen timer, så pensles marsipanbrødene med smeltet kokesjokolade iblandet litt delfiafett. Pensle undersiden først. Når sjokoladen har stivnet på undersiden, dekkes oversiden med sjokoladen. Dryss eventuelt på litt strøssel til pynt før sjokoladen stivner.
 Marsipanbrødene pakkes i tett plast og oppbevares i kjøleskapet. God holdbarhet. Skjæres i skiver ved servering.

Marsipankonfekt med nougat (gir 4 marsipanbrød)

1 pk Odense ekte marsipan
2 pk Odense bløt nougat
smeltet kokesjokolade med litt delfiafett

Marsipanen deles i 4, og kjevles til rektangler som passer rundt nougaten. Nougaten deles i to på langs, og pakkes inn i marsipanen, uten luft i mellom nougat og marsipan. Pensle med smeltet kokesjokolade som på troika-marsipanen: først under, så over.
Oppbevares også i tett plast i kjølskapet, og har god holdbarhet. Skjæres i skiver ved servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar