Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

lørdag 22. desember 2012

Sarah Bernard


Det måtte bakes Sarah Bernard også i år. Jeg liker veldig godt å sprøyte roser med krem, både på kaker og cupcakes, så tenkte å forsøke det på Sarah Bernard-kakene også før de skulle dyppes i sjokolade. Det fungerte greit det.  Oppskriften er som ifjor:

Sarah Bernard (ca 25 stk)

Bunn:
180 g malte mandler
180 g melis
1-2 eggehviter

Alt blandes sammen. Formes til små pletter på brett. Stekes gyldne, 175 grader midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.

Fyll:
100 g smør
180 g melis
2 eggeplommer
1 1/2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ss sterk kaffe


Alt blandes sammen med maskin til en jevn krem, og legges i en topp oppå hver mandelbunn. Jeg har brukt sprøytepose med Wilton tip 1B og sprøytet på kremen som en rose. Det er mye raskere enn å stå med skje eller kniv, også blir jo kakene mye søtere... Det kan nå være lurt å sette kakene i fryseboksen etpar timer før glasuren tas på. Da stivner glasuren mye raskere, og det blir mindre søl.

Glasur:
150 g kokesjokolade
2 ss kokosfett

Smeltes over vannbad. Dypp kakene i sjokoladen.

Kakene oppbevares i fryseboksen. Tiner på ca 15 minutter i romtemperatur. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar