Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

søndag 21. april 2013

Myk marengskake

                                
Dette er en marengskake som kan minne om Pavlova utseendemessig, men som etter min smak er mye bedre. Den er sprø ytterst, med en myk marengs inni som smelter i munnen. Oppskriften er beregnet til å passe 24 cm springform.

Oppskriften har jeg fått av min mamma, som igjen fikk den i en konfirmasjon til et tantebarn i Elnesvågen for mange år siden. Den ble der servert med kun grønne druer, og det skal ha vært veldig godt!

4 eggehviter
2,5 dl sukker

1 kremfløte, pisket til krem
1 pk vaniljekrem
valgfri frukt/bær

Egg og sukker piskes til marengs. Stekes i bakepapirkledd springform ved 150 grader i 40-45 minutter.
Avkjøles i forma. Når den er helt avkjølt løftes marengsen forsiktig over på et fat.

Kaka gjøres helt ferdig like før servering. Ha over pisket krem, vaniljekrem og valgfri frukt eller bær. Bør serveres rett etter at kremen og frukt/bær er lagt på.

Marengsen på bildet er laget i springform på 28 cm. Jeg brukte da 6 eggehviter og 3,75 dl sukker 


lørdag 20. april 2013

Saftig banankake med sjokolade

Prøvde en dag en oppskrift jeg hadde liggende fra Arts of Taste på banankake med sjokoladebiter. Kaka ble veldig saftig, med store biter av sjokolade. Litt spesielt med kaka var at bananene ikke skal moses, men bare skjæres i skiver.

Ingredienser
75 g smeltet smør
3 egg
250 g sukker
275 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 bananer
250 g hakket mørk sjokolade
1 dl fruktyoghurt

Fremgangsmåte
Smelt og avkjøl smør. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen det tørre, banan i skiver og hakket sjokolade.
Vend det inn i eggedosisen vekselvis med smeltet smør og yoghurt.
Fyll røren i godt smurt og melet brødform der bunnen er dekket med bakepapir.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 ºC, ca 1 time.
La kaken avkjøles litt før den tas ut av formen. Avkjøl på rist.

tirsdag 9. april 2013

Bringebærfromasj på kjeksbunn

Denne kaka minner litt om ostekake på utseendet, men er mye enklere å lage. Midterste laget er bringebærfromasj, som kun består av kremfløte og  bringebærgele - enkelt og godt!

Bunn
1 pk Bixit kjeks
100 smør

Fromasj
1 kremfløte
1 pk bringebærgele kokt på 2,5 dl vann

Topp
1 pk bringebærgele kokt på 2,5 dl vann

Knus kjeksene. Jeg pleier ha de i en dobbel brødpose og rulle over med kjevle til de er knust. Smelt smøret og ha i de knuste kjeksene. Trykkes ut i en kakering på et fat, uten bunn i kakeringen. Pleier kle innsiden av kakeringen med overhead-ark, så er kaka lettere å få hel og pen langs kanten når forma er fjernet.

Kok en pakke gele, og la den avkjøle til den er romtemperert. Pisk en fløte til krem og bland i geleen. Helles over kjeksbunnen. Avkjøles til den er stiv.

Kok en pakke gele til toppen, og la den avkjøle til romtemperatur. Helles over fromasjen. Settes kjølig til den har stivnet.

Ta av kakeringen. Overhead-arkene sitter da igjen langs kanten på kaka. Dra disse arkene forsiktig av, og du ser du får rette og skarpe kanter på fromasjen og geleen. Kaka pyntes med litt bær hvis ønskelig, og så er den klar til å spises. Kan gjerne lages en dag i forveien den skal serveres.

lørdag 6. april 2013

Påskekake



Kvikk Lunsj hører påsken til, og den kan fint brukes på kaker. Her er det en vaniljekake som er pyntet til påske. Vaniljekaka er delt i tre lag, og mellom lagene er det Freia Dronning sjokoladekrem og friske jordbær. Kaka er også dekket med et lag av sjokoladekremen over og rundt, før Kvikk Lunsj-stripene ble satt på. På toppen er det mini-smarties og noen ferdigkjøpte sjokoladekyllinger og sjokoladeegg.


Nedenfor er oppskriften på vaniljekaka jeg ofte lager. Den kan fylles og pyntes med mye forskjellig, men her ble det Dronning-krem, jordbær og Kvikk Lunsj. Har aldri sett denne kremen i butikken tidligere, så regner med det er noe nytt som har kommet. Veldig lettvint å bruke den, siden den er klar til bruk med en gang.

Denne oppskriften gir to kaker i 20 cm form, og jeg brukte her bare en av kakene. Vaniljekaken egner seg godt for nedfrysing (bare kakebunnen uten fyll).

225 g smør
600 g sukker
7 egg
4 ts vaniljesukker
400 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
250 g rømme

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Stekes i 2 former på 20 cm ved 165 grader i en time.



tirsdag 2. april 2013

Glutenfri sjokoladekake uten melk

Dette er Toro sin sjokoladekakemix for langpanne! Den er uten gluten og melk. Skulle ha en barnebursdag her, og ville prøve den, siden alle kunne spise den. Valgte å lage en glasur som helles varm over kaka slik at den trekker nedi, i håp om at den skulle bli ekstra saftig. Og det gjorde den...
  
Følg anvisningen bak på posen for selve kakemixen. Mens kaka steker, gjør du klar glasuren, slik at den er klar når kaka tas ut av ovnen.

Glasur
100 gr smeltet melkefri margarin
350 gr melis
4 spiseskjeer kakao
2 ts vaniljesukker
6 spiseskjeer rismelk

Ingrediensene varmes opp i kjele til det har fått et lite oppkok. Viktig at glasuren er klar når kaka er ferdig stekt.
 
 Stikk kaka med gaffel med en gang den er tatt ut av ovnen, som vist på bildet...
...hell deretter over den varme glasuren. Bre den jevnt utover, slik at den får trekke nedi kaka.
Når kaka har blitt kald, vil den se veldig hullete ut etter at glasuren har trekt nedi kaka. Da lagde jeg en ny porsjon glasur og hadde over, og kaka ble da jevn og fin.
Skjæres i biter når den er helt avkjølt. Til pynt hadde jeg litt sjokoladesmørkrem (husk melkefritt smør), litt bringebær og sitronmelisse.
Denne kaka har god holdbarhet, og var like god etter noen dager.