Velkommen til min kake-blogg

Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Legger også ut litt "trinn-for-trinn"-beskrivelser.

Denne siden er ment som en informasjon- og inspirasjonsside for de bakelystne. Jeg driver ikke noe hjemmebakeri, bakingen er for meg kun hobby til eget og kjentes bruk. Det betyr at jeg derfor ikke tar på meg bakeoppdrag...

fredag 31. mars 2017

Gulrotkake med Philadelphia-krem




Gulrotkake i stor rund form (28 cm) pyntet med rosetter.

Gulrotkake
5,25 dl sukker
6 egg
3 ts natron
1,5 ts vaniljesukker
5,25 dl hvetemel
2,6 dl nøytral olje
8,25 dl revet gulrot

Pisk eggedosis av egg og sukker, og bland deretter resten av ingrediensene i eggedosisen. Ha deigen i bakepapirkledd rund form på 28 cm. Stekes i ca 45 minutter på 180 grader. Sjekk med kakenål om den er ferdig.

Philadelphia-frosting
200 g smør
1 kg melis
6 ts vaniljesukker
4 ss melk
200 g Philadelphiaost

 Ingrediensene piskes kraftig med maskin til det får en luftig konsistens. Hold tilbake litt av melisen i tilfelle ikke alt trengs for å få en god konsistens. Dekk kaka med et tynt lag glasur. Den er så saftig at det er ikke nødvendig å dele den for å legge glasur inni. Har brukt tip 1M fra Wilton og sprøytet ut rosetter langs kanten av kaka, og deretter fylt med stjerner med samme tip. 

Slike rosetter er faktisk en av de enkleste og raskeste måtene å pynte en kake med den type glasur, så lenge man har utstyret. Har her brukt tip 1M fra Wilton. (1B og 2D går også fint, men 1M er å anbefale). 

Skal prøve å forklare hvordan rosettene lages: Hold sprøyteposen loddrett mens du sprøyter innenfra midten av rosen. Starte nede inni rosen, og løft sprøyteposen litt opp mens du sprøyter ut litt krem. Ikke slipp taket eller stopp opp underveis i sprøytingen. Sprøyt deretter sakte en runde rundt startpunktet mens du hele tiden holder posen loddrett. Vri posen og tipen på skrå når du avslutter slik at de siste "rosebladene" klistrer seg inntil rosen og du får en jevn avslutning. Da var første rose ferdig,og det er bare å fortsette. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar